GEZOND OF NIET?

Er is inmiddels een zeer kleurrijke diversiteit aan meningen en opinies over wat wel of niet gezonde voeding is. Het voedingscentrum heeft de schijf van 5, die ook recent is bijgesteld. Dit zou toch voldoende moeten zijn? Maar open een tijdschrift of zet de tv aan, en er is een stortvloed aan soms tegenstrijdige informatie.

En er zijn inmiddels meer dan 100 verschillende diëten en nog meer dieet boeken. Tijdens een consult bij de voedingshuisarts zullen uw eet gewoontes worden uitgeplozen. Er is geen waarheid die voor iedereen geldt. Wel bestaat er inmiddels behoorlijk wat wetenschappelijk bewijs over waar (bijna) ieder lichaam optimaal op reageert. Een paar van die gouden regels willen wij graag met u delen.
 

GOUDEN REGELS

1) Volg geen lange termijn zwaar calorie beperkt dieet : dit zet je stofwisseling op slot en zorgt helaas voor het zogenaamde jojo effect; men valt eerst af om vervolgens weer aan te komen.

2) Eet zuiver, verse en onbewerkte producten. Vermijd pakjes en zakjes waar suiker en zout aan toegevoegd is. 

3) Eet geen of zo min mogelijk suiker. 

4) Eet veel en gevarieerde verse groentes.

5) Eet niet mager. Vermijd frituur vet en dergelijken maar er zijn veel gezonde vetten die essentieel zijn voor onze gezondheid. 

6)Belangrijk is hoe vaak je eet. Soms kan het helpen om minder vaak snack-momenten te hebben. Dit roept misschien veel vragen op: dit onderwerp wordt uitgebreid besproken tijdens een consult. Bij mensen met type 2 diabetes kan het tijdstip van eten cruciaal zijn. 

REGULIER HUISARTSEN ZORG?

De voedings-praktijk vindt haar basis in de reguliere gezondheidszorg. Alle adviezen

komen tot stand door inventarisatie van

bekend wetenschappelijk onderzoek. Hier vindt u dus geen alternatieve niet getoetste therapiën. 

 

 

ADVIES OP BASIS VAN COMBINATIE VAN VERSCHILLENDE INFORMATIE

De voedingshuisarts combineert kennis over dieet, slaapgedrag, medische voorgeschiedenis, medicatie, werk, stress, levens-gebeurtenissen, sociale en financiële omstandigheden, beweeg, zit en sport gedrag, gebruik van drugs, alcohol of andere middelen, rook gedrag, voorgaande diëten en ingrepen om tot een diep inzicht te komen om een onderbouwd en gedegen advies te kunnen geven.

 

 

  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon